Hardlopen, van individuele sport naar teamsport

22 december 2022 om 09:16 Evenementen Ingezonden

Op maandag 2 januari klinkt het startschot van Running Movements in Nunspeet.
Dankbaar voor de kans die hem een half jaar geleden door Gert-Jan Wassink (eigenaar Running Movements te Apeldoorn) werd geboden, staat Nathan Kalle te popelen om als hardlooptrainer en coach in zijn geboorteplaats aan de slag te gaan.

Na maanden van voorbereiding en het doorlopen van de Running Movements Academie staat Kalle in de startblokken om zijn opgedane expertise te delen. Zoals het trainen in hartslagzones, de kennis over looptechniek en aandacht voor blessure-preventie. Dankzij lokaal loopwonder Jan-Willem Hagen heeft Kalle zelf in één van de loopgroepen van Wassink in Apeldoorn mogen trainen. Zodoende heeft hij aan de lijve ondervonden wat een goed hardloopschema, wekelijkse loopscholing, gerichte feedback en lopen in niveau-groepen met je motivatie en ontwikkeling doet. Hoe volgens Kalle een individuele sport een teamsport wordt, door elkaar te stimuleren binnen de gezamenlijke passie voor hardlopen. 

In eerste instantie start Kalle met twee trainingsgroepen op de maandagavond. De groepen vertrekken vanaf het Argos-tankstation in Nunspeet  De eerste groep traint van 19:00 - 20:00 uur en de tweede groep van 20:15 - 21:15 uur. Uitbreiding zal indien wenselijk plaatsvinden op de woensdagavond. Naast de wekelijkse training ontvangt iedere atleet een hardloopschema op maat. Voor meer informatie zie:

www.runningmovements.nl/hardloopgroepnunspeet

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie