De St. Franciscusschool.
De St. Franciscusschool. Wijnand Kooijmans

Verduurzaming van St. Franciscusschool in Nunspeet

8 mei 2024 om 06:00 Algemeen

De St. Franciscusschool gaat verduurzamen. Hiervoor is in totaal een bedrag benodigd van 546.571 euro. Van dit bedrag wordt dertig procent, zijnde 151.587 euro vergoed uit een subsidie. De school moet zelf 197.492 euro bijdragen, eenzelfde bedrag wordt ook beschikbaar gesteld door de gemeente Nunspeet. 

De uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen komt voor rekening van het schoolbestuur. Voor de gehonoreerde subsidieaanvraag is gebruik gemaakt van de diensten van een extern bureau. Het hiervoor benodigde bedrag van 2.400 euro wordt door de gemeente betaald uit het beschikbare krediet voor duurzaamheidsmaatregelen. 

Van de voorgestelde maatregelen wordt de installatie van een warmtepomp niet uitgevoerd. De tijd die nodig is om deze investering terug te verdienen is dusdanig lang dat deze maatregel financieel niet verantwoord wordt gevonden: er wordt rekening mee gehouden dat binnen tien tot vijftien jaar tot renovatie of nieuwbouw moet worden overgegaan. 

Maatregelen die worden genomen zijn het plaatsen van HR glas, het aanbrengen van een koude- of warmteterugwinningssysteem uit ventilatielucht en het aanbrengen van zonnepanelen.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie