Herman: veel om naar uit te kijken
Herman: veel om naar uit te kijken Dick van der Veen

vv Hulshorst staat er goed voor

31 december 2023 om 12:05 Voetbal

Er zijn diverse redenen om met voorzitter Herman Klaassen van voetbalvereniging Hulshorst op de drempel van het nieuwe jaar in gesprek te gaan. Maandag 1 januari bestaat de vereniging officieel 75 jaar, het vlaggenschip is herfstkampioen in de kelderdivisie en er staan diverse belangrijke evenementen op het programma.

Dick van der Veen

Wat dat laatste betreft noemen we de viering van Koningsdag op sportpak De Eendracht. “Iedereen weet dat er dan in het dorp veel te beleven is. We gaan daar samen met de buurtvereniging iets moois van maken.
In het kader van het jubileum willen we in de tweede helft van augustus een feestweek organiseren. Dan is de dartclub ook bij ons ingetrokken om op woensdag en donderdag competitie te spelen. Vorige week vond een koppeltoernooi plaats. De naam van die club is veranderd in De Eendracht.
En iedereen weet van de renovatie van het sportpark met de komst van een vierde natuurgrasveld en het verdwijnen van het kunstgrasveld. Dat hadden we liever anders gezien, maar we zullen nog zeker een of twee seizoenen op het kunstgras blijven spelen tot het vierde veld in gebruik kan worden genomen.”

Je hoeft een doorgewinterde voetballiefhebber als Herman Klaassen niet uit te leggen dat het aanzien van een vereniging vaak wordt afgemeten aan de sportieve prestaties.
“Natuurlijk is het belangrijker dat je, zoals in ons geval, een gezonde vereniging bent met een sterk groeiend aantal jeugdleden, maar daar heeft de buitenwacht niet zoveel mee op.

We balen nog steeds van de degradatie vorig seizoen met liefst 37 punten. We hadden de neiging te veronderstellen dat we fluitend uit de kelder zouden kruipen. Dat ligt toch even anders. Mooi dat we de koppositie hebben veroverd, maar er zijn twee ploegen die evenveel verliespunten hebben en een vierde met slechts één meer. Veluwse Boys en Zuid Arnhem zijn de gevaarlijkste tegenstanders en laat dat nou net de twee zijn die we direct na de winterstop ontmoeten.

Ik geloof dat we met dit team in de vierde klasse mee kunnen draaien. Dan moeten we wel alle wedstrijden bij de les zijn en geen slechte wedstrijden spelen als tegen GVC en Wageningen. Dat kostte ons zelfs de periodetitel.”

Een klasse met vrijwel allemaal onbekende tegenstanders en uitreizen van minstens 80 kilometer keer twee…
“Ja, wrijf het er maar in. Ik kijk met afgunst naar de indeling van de vierde klasse met allemaal wedstrijden tegen ploegen in de buurt. Trainer William van den Hul en het team moeten de goede reeks doortrekken en dan zie ik het goed komen.”

Van den Hul heeft voor een vijfde seizoen bijgetekend, een bewijs voor wederzijds vertrouwen. Kan er toch nog wat beter?
Herman: “Ik heb geen verstand van voetbal, maar ik vind dat we, als spelers opzichtig tekort schieten, niet moeten wachten met wisselen tot diep in de tweede helft. Kijk naar Peter Bosch. William heeft goede jeugd ingepast en die moeten we een kans geven. Zeker nu twee vaste krachten in de tweede helft door hun werk langdurig afwezig zijn.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie