Werner Pluim: antwoord gevonden op mindere resultaten
Werner Pluim: antwoord gevonden op mindere resultaten

vv Nunspeet: botbreuken in winterstop

17 januari 2024 om 06:01 Voetbal

Je hebt als groep het antwoord gevonden op mindere prestaties in de eerste competitiehelft, bent er als staf en spelers uit hoe dat moet worden omgebogen en dan dienen zich kort na elkaar twee spelers met botbreuken aan. Spits Emiel Goud is er een tijd uit met een handblessure, opgelopen tijdens zijn werk. En Rik Stokvis, het jonge talent achter hem, breekt een enkel bij een glijpartij.

Dick van der Veen

Trainer Werner Pluim (39) denkt de oplossing te hebben gevonden voor hun vervanging.
“Als je minder punten binnen hengelt dan verwacht zoek je de oorzaak eerst bij jezelf. De inpassing van nieuwe jongens vergde meer tijd dan verwacht.
Minstens zo belangrijk is de nasleep van het bekerduel tegen WHC. We speelden een prima wedstrijd, maar wat bleef hangen is de ontsporing in de slotfase met de eraan gelieerde schorsingen. Hermen Dam, onze centrale verdediger raakte geblesseerd en nog is het negatieve effect niet weggeëbd.
Adi Draganovic, een speler die de groep op sleeptouw neemt en die het randje opzoekt, viel een aantal weken weg. Geen excuses, maar het zat niet mee.”

Dan toch hadden zeker de supporters er meer van verwacht

“Klopt. We hebben moeite om de focus te bewaren. Beginnen goed met een aantal kansen, zakken daarna weg, vergeten de afspraken, krijgen goals tegen en richten ons daarna weer op. In de training leiden we het terug, werken er naartoe om een hele wedstrijd aan te staan. Met vijf degradanten uit de eerste klas en de overgebleven top uit de tweede klas heb je een hele sterke competitie, waarin zeker vijf ploegen voor promotie gaan. Wij horen daarbij. Vergeet niet dat Nunspeet anders dan in de oude tijden, die ik als speler nog meemaakte, het beleid heeft bijgesteld, waarbij spelers het moeten doen met een vrijwilligersvergoeding en verder inpassen van eigen jeugd. Er is slechts plaats voor een beperkt aantal spelers van buiten die nadrukkelijk meerwaarde moeten hebben. Dan past het om met beide voeten op de grond te blijven staan, wat staf en spelers ook hebben gedaan. De selectie heeft aangegeven dat er te weinig uit de oefenstof is gehaald. Er moeten nog veel wedstrijden worden gespeeld. Teams staan dicht bij elkaar. We hebben het nog helemaal in eigen hand.”

Je kunt een belangrijke stap zetten door op 20 januari koploper Hierden te vloeren

“Dat wordt een belangrijke wedstrijd. Elftallen die vaker aantrekkelijke duels uitvochten. Als we wat verder kijken is nu de stap rijp voor een elftal JO 23. Veel clubs hebben die stap te vroeg gezet en komen daar nu van terug. We hebben talentvolle jeugdlichtingen.”

De 39-jarige kwam met het bestuur een tweejarige verbintenis overeen en ere is een intentie om bij te tekenen. Tot een jaar of tien geleden waren de Nunspeters nog actief op het hoogste amateurniveau. Het valt niet te ontkennen dat er tijden zijn geweest dat de steun van het publiek intenser was, dat bij de opkomst met het mooie clublied de tegenstander het al een beetje in de broek deed.
Pluim: “Wij zijn de eerst verantwoordelijken om die tijd terug te halen.”

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie