Nunspeet verloor op eigen veld van Hierden. Foto: WNVfoto.nl
Nunspeet verloor op eigen veld van Hierden. Foto: WNVfoto.nl

Nunspeet onderuit tegen Hierden

21 januari 2024 om 14:24 Voetbal

Hierden trekt in de streekderby aan het langste eind (1-2,) maar we kunnen de verleiding weerstaan om daaruit de conclusie te trekken dat Nunspeet zijn toeschouwers in de kou laat staan. Zeker, het is niet aangenaam op veld vier, waar vorst en wind om voorrang vechten. Twee ploegen geven alles wat ze in zich hebben en de les die de thuisclub daaruit kan trekken is dat de koploper in 2H een stuk verder is in de ontwikkeling.

Dick van der Veen

“Het is geen schande om van dit Hierden te verliezen. We vergeten te vaak om te voetballen, om druk te zetten. De groep zit zwaar teleurgesteld in de kleedkamer, spreekt er op aan dat ze zich te snel laat afleiden door randzaken. Het moet het startpunt zijn van een betere reeks.” Net als even tevoren zijn aanvoerder Dean van Ooijen komt coach Werner Pluim tot de conclusie dat Nunspeet veel beter kan dan dat de plaats op de ranglijst laat zien

Hierden begint het duel, waar lang naar is uitgezien, met een grote dosis fighting spirit. Het trekt de wedstrijd naar zich toe, daarbij ook geholpen doordat al snel zowel Karim Mulder als Bram van de Worp geblesseerd naar de kant moeten. En als dat ertoe leidt dat de organisatie even weg is, maakt de schotvaardige Paul van Prehn daar gebruik van.

Nunspeet beperkt de schade in het vervolg van de eerste helft. “Dat mag zo zijn; we moeten meer kansen creëren”, weet Van Ooijen. Voetbal met de rem er op, te snel de lange bal.  De Leeuw van de Wiltsangh bijt te weinig van zich af, vergeet om de kwaliteiten die ze in zich heeft aan te spreken. 

En dan zit ook alles tegen. Direct na de hervatting, als de mouwen worden opgestroopt, is een misverstand tussen keeper en centrale verdediger er oorzaak van dat Van Prehn zijn tweede kan produceren. Hierden laat na om de wedstrijd op slot te gooien en raakt in de war als de man van de doelpunten met een zware beenwond per brancard van het veld moet. Hij hoort in het ziekenhuis dat zijn ploeg met moeite de wedstrijd over de 90 minuten heen trekt. Ineens gooit de thuisclub alle schroom van zich af, komt door een blunder van keeper Wouter Polhoud via Adi Draganovic dichter bij en mist dan het geluk om alsnog een puntendeling uit het vuur te slepen. 

De wedstrijd wordt nog voor even gestaakt wegens overmatig gebruik van dat andere letterlijke uurwerk. “Het doet ons goed dat de toeschouwers deze middag met ons meeleven. Die steun in de rug hebben we hard nodig.” Van Ooijen wil daarmee uiteraard geen goedkeuring hechten aan al te enthousiaste uitingen, ook al vinden die voornamelijk op een naburige parkeerplek plaats. Nunspeet in deze doen mist te vaak de steun van de twaalfde man, steun die de elf op het veld dan wel weer af moet dwingen. 

Het zijn spelers als hij die met hun grote routine het team de komende maanden op sleeptouw moeten nemen om in de eerste plaats weg te blijven bij de onderste vijf en via een periode nog iets van het seizoen te maken. De reeks aan blessures vergt van trainer Pluim de kunst om een competitieve formatie te smeden van de uitgeklede selectie.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie